KLIMREK

Klimaatmaatregelendatabank varkenshouderij

In deze databank verzamelen we alle maatregelen die we binnen Klimrek evalueerden. In de fiches zetten we per klimaatmaatregel alle voor- en nadelen op een rijtje en leggen we jou uit hoe we de impact ervan doorrekenen in de carbon footprint van jouw bedrijf. Daarnaast verzamelen we in deze databank per maatregel tips, nuttige websites en publicaties die jou kunnen helpen om deze maatregelen succesvol toe te passen op jouw bedrijf.  

Wil je een overzicht van wat elk van deze maatregelen kan betekenen voor de klimaatimpact en economische resultaten van een gemiddeld melkveebedrijf? Neem dan een kijkje in de overzichtsfiche. Let wel: de impact en toepasbaarheid van een maatregel variëren sterk van bedrijf tot bedrijf. Vraag dus een gratis klimaattraject aan als je specifiek advies op maat van jouw bedrijf wil. Daarvoor inschrijven kan via onze Doe Mee-pagina.  

Deze databank  wordt continu aangevuld met nieuwe maatregelen en inzichten. Het kan dus zijn dat we de fiche van een maatregel aanpassen, wanneer extra wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is. 

Legende

 

 

 

 

 

 

 

soja VOEDERS en VOEDERVERBRUIK

 VeebeheerVEEBEHEER

Mestbeheer MESTBEHEER

  • Dagontmesting + pocketvergisting

Energie ENERGIE